Tartu linn ehitab oma bussidepoo

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussidepoo ja gaasitankla on kavandatud vangla vastas Ringtee 45 asuvale ASi Tartu Veevärk kahe hektari suurusele kinnistule, mille omanik on kenasti korda teinud. Tartu Veevärk on kavaga nõus.
Tartu bussidepoo ja gaasitankla on kavandatud vangla vastas Ringtee 45 asuvale ASi Tartu Veevärk kahe hektari suurusele kinnistule, mille omanik on kenasti korda teinud. Tartu Veevärk on kavaga nõus. Foto: Margus Ansu

Üsna palju vett on Emajõkke voolanud ajast, kui Tartul oli oma bussifirma ja -depoo. Nüüd on bussidepoo ja gaasitankla rajamine jälle päevakorras ja kui kõik laabub, valmivad need vangla naabruses ülejärgmiseks suveks.

«Linnaliiniteenust ootavad ees suured muutused,» põhjendas depoo ja tankla rajamist Tartu abilinnapea Valvo Semilarski.

Nimelt lõpeb Tartu linnal 2017. aasta 30. juunil bussiliiniveo avaliku teenindamise leping ASiga Sebe ning sellepärast tuleb korraldada riigihange uue vedaja leidmiseks.

«Võib ju öelda, et meil on vaba turg ning kes tahab inimesi sõidutada, see leiab ka depoo,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. «Tegelikult on tegu aga eriolukorraga – 2017. aasta juulist sõidavad Tartus ainult gaasibussid ja praegu pole kellelgi 65 bussi tankimiseks infrastruktuuri. Et uus gaasitankla tuleb nagunii teha, on mõttekas see rajada linna maale.»

Praegu sõidab Tartus 53-st linnaliinibussist gaasiga vaid viis, neid tangitakse Eesti Gaasi tanklas.

Tallinnale sarnaselt oma busside soetamist ja bussifirma rajamist Tartu linnavalitsus ei kavanda. «Oma bussidele ei hakka hammas veel peale, see oleks linnale väga suur väljaminek,» ütles abilinnapea. «Liigume edasi samm korraga, kõigepealt teeme oma depoo ja tankla.»

Depoo ja gaasitankla on kavas ehitada vangla vastu Ringtee 45 krundile, mis kuulub praegu ASile Tartu Veevärk. Töö peaks olema valmis 2017. aasta 1. juuniks.

Pikemalt saab Tartu bussidepoost ja gaasitanklast lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles