Tartu vanima hotelli hoone tulevik on lahtine

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Park hotelli hoone tulevik on lahtine.
Endise Park hotelli hoone tulevik on lahtine. Foto: Kristjan Teedema

Park hotelli üürnikud tegid kevadel otsuse, et ei soovi majutusasutuse pidamist jätkata. Hotell on tänavu 1. oktoobrist külastajatele lõplikult suletud. Maakri kinnisvarafirmalt ostis hoone Laumar OÜ, kes ei oska veel öelda, milline on hoone tulevik.

Laumar OÜ juhatuse liige Lauri Räbin ütles, et fakt on see, et hotelli uuesti pidama ei hakata. «Sinna ei mahuta ühte bussitäit inimesi ka ära ja iga arvutada suutev inimene saab aru, et see on ebarentaabel äri,» ütles Räbin.

Räbini sõnul on endise Park hotelli hoonega ettevõttest läbi käinud plaanid, kas hoone maha müüa, ehitada sellest korterelamu või üürimaja. Juhatuse liige lisas, et aasta lõpuks selgub täpsemalt, mis hoonest täpsemalt saab.

«Me oleme mõelnud, et kindlasti tuleb seda kõpitseda, kuid sellist plaani pole, et väga hoonet muutma hakata,» lausus ta ning lisas, et kindlasti vajab hoone elektrisüsteem ja torustik põhjalikumat remonti.

Hoone endise omanikuga on Räbini ettevõttel olnud varasem äriline kontakt, sest ostis kaks ja pool aastat tagasi ära kinnistu aadressil Kivi tänav 40, kuhu on ehitatud praeguseks suur kortermaja. Räbin ütleski, et lõpetab ühe objekti ära ning seejärel saab hakata põhjalikumalt mõtlema endisele hotellile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles