Tammeka ja Tulevik peavad ellujäämisvõitlust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik peavad ellujäämisvõitlust.
Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik peavad ellujäämisvõitlust. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui Tallinna FC Flora krooniti kaks vooru enne hooaja lõppu tänavuseks Eesti jalgpallimeistriks, siis liigast välja langev meeskond saab tõenäoliselt selgeks alles viimase vooruga. Üleminekumängudele viiva üheksanda koha nimel peavad kibedat heitlust Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik.

Praegu hoiab 22 punktiga üheksandat kohta Tammeka, Tulevik jääb maha vaid punkti võrra ehk kukuks hetkeseisuga kõrgeimast seltskonnast välja. Liigasse püsima jäämist pole veel kindlustanud ka Paide linnameeskond (27 punkti) ja Pärnu linnameeskond (26), kuid nii Tammeka peatreener Indrek Koser kui ka Tuleviku president Raiko Mutle annavad endale aru, et nende mäng käib ikkagi üheksanda koha nimel.

«Teoorias on neid võimalik püüda, kuid see eeldab ikkagi nende ebaõnnestumisi, meie peame sama ajal mõlemad alles jäänud mängud võitma,» tõdes Koser, kelle hoolealustel on jäänud pidada matšid Nõmme Kalju (võõrsil) ja Narva Transiga (kodus).

Eelseisvatest kohtumistest rääkides nentis Koser, et midagi kardinaalset enam muuta ei saa. «Ega siin mingit imetrikki pole, valmistume nagu ikka ning tahame anda mõlemale vastasele korraliku lahingu. Ehk mängib meie kasuks pisut ka asjaolu, et ei Kaljul ega Transil enam midagi püüda pole,» avaldas Koser lootust.

Viljandi Tulevik on kaotanud viimasest 18st liigamängust koguni 17 ning Raiko Mutle ei eita, et seis on raske. «Samas on mõlemal meeskonnal võrdselt rasked vastased. Meie võimalused pole küll kõige paremad, kuid meeskond alla andnud ei ole,» lubas Tuleviku president, et võitluseta viimastes mängudes (võõrsil Sillamäe Kalevi ja kodus Kaljuga) midagi käest ei anta.

Meistriliigas üheksandaks jäävat meeskonda ootavad ees üleminekumängud esiliigas teiseks jääva iseseisva klubiga. Esiliiga esikoha nimel heitlevad Rakvere JK Tarvas ja Tallinna Kalev, väiksed võimalused üleminekumängudele pääsemiseks on ka Tartu FC Santosel, Kiviõli FC Irbisel ja Vändra JK Vaprusel. Indrek Koser ja Raiko Mutle andsid siiski mõista, et võimalike üleminekumängude peale hetkel ei mõelda.

«Praegu võtme ikkagi mäng-mängult. Näeme, et meil on võimalusi nii Kalju kui Transi vastu: viimati kaotasime Kaljule 1:2, narvakaid oleme tänavu korra ka võitnud,» oli Koser optimistlikult meelestatud.

Mutle nentis omalt poolt, et Tuleviku kaotustejada põhjuseks on suuresti meeskonna vähene kogemustepagas. «Meie eesmärk on kogu aeg olnud kõrgliigasse püsima jäämine ja nii on see ka viimastes voorudes. Samas oleme üle kümne mängu kaotanud vaid üheväravalise vahega, ehk soosib õnn meid viimastes voorudes rohkem,» lootis Mutle.

Nii Tammeka kui ka Tulevik peavad oma eelviimase vooru kohtumise eeloleval pühapäeval algusega kell 14. Mulkide madistamist Sillamäe Kaleviga on võimalik otsepildis jälgida ka Postimees.ee portaali vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles