Riia tänavat pole plaanis lasta ümber teha

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn polnud rahul, et remonditud Riia tänava vuuk oli sattunud sõidujälge.
Linn polnud rahul, et remonditud Riia tänava vuuk oli sattunud sõidujälge. Foto: Margus Ansu

Kuigi Riia tänava tõusu rekonstrueerinud ettevõte Asfaldigrupp langes Tartu linna terava kriitika alla ebakvaliteetse töö pärast, kaldub linnavalitsus pigem trahvimise poole.

Probleemi põhisisu on linna selgitusel, et asfaldipaanidevaheline vuuk on lubamatult sattunud sõidujälge, peale selle on vuuk auto ratta all tuntavalt ebatasane ja ebatasasus on ka silmaga näha.

Arutelu käis muu hulgas selle üle, kas ebakvaliteetne osa välja freesida ja uuesti täita, kuid Tartu teedeteenistuse juhataja Urmas Mets ütles, et praegu räägib selle vastu juba sügisene ilm, mis ei võimaldaks nõutud asfaldisegu kvaliteetselt teele panna.

Mets ütles, et linna esindaja ja Asfaldigrupi esindaja käisid tee tasasust mõõtmas ja määramas kehva kvaliteediga vuugi ulatust. Praegu oodatakse materjaliproovide analüüsi tulemuste saabumist. Nende põhjal tehakse otsus, kui palju töö maksumusest trahvina maha arvestada.

Ehitaja pakkus linnale läinud nädalal vuugi topeltgarantiid pikkusega neli aastat. Mets ütles, et topeltsanktsioone ei tule, lõplikku otsust pole veel langetatud.

Ümbertegemist ta igal juhul ei poolda. «Ma isiklikult ei näe, et keegi sellest midagi võidaks,» ütles Mets.

«Ehitatud on projektist mööda, defekt on silmaga nähtav ja käega katsutav. Sellise kvaliteediga kindlasti rahul olla ei saa,» ütles linnapea Urmas Klaas Riia tänava kohta läinud teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles