Pildid: lapsed tutvusid raamatukogus eksootiliste lemmikloomadega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi ämblikukartust ehk arahnofoobiat peetakse üheks enimlevinud hirmuks, siis täna Tartu linnaraamatukogu lemmikloomaringi kogunenud paarkümmend last ämblikke ei kartnud, kaheksajalgsed tekitasid pigem suurt huvi.

Linnaraamatukogu töötaja ja lemmikloomaringi juhendaja Ewa Roots küsis lastelt, kas nende arvates ämblikud on head või halvad? Lapsed arvasid, et ämblikud on ikka head, sest räägitakse, et nad toovad õnne.

Paljud inimesed peavad kodus ämblikke lemmikloomana. Lastele käis tarantleid tutvustamas eksootiliste loomade fänn Alina Altpere, kellel on kodus ka näiteks skorpion ja erinevaid sisalikke.

Lapsed said küsida Altperelt küsimusi ja tutvuda erinevate tarantlitega ning näha, kuidas ämblikud toituvad. Ohutuse huvides kaheksajalgseid puudutada ei võinud, kuna Altpere sõnul võivad tarantlid võõras keskkonnas käituda ettearvamatult.

Tartu linnaraamatukogu lemmikloomaringid leiavad laste- ja noorteosakonnas aset korra kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles