Tunnustatud Venemaa ekspert peab Tartus avaliku loengu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuomas Forsberg.
Tuomas Forsberg. Foto: Tampere ülikool.

Järgmisel kolmapäeval peab rahvusvahelise poliitika professor Tuomas Forsberg Tartu ülikoolis avaliku loengu, milles keskendub vabandamise ja andestamise mudelitele, mis Venemaa ja tema naabrite suhete paranemisele kaasa võiks aidata.

Tampere Ülikooli professori Tuomas Forsbergi ingliskeelne loeng kannab pealkirja «Overcoming Memory Conflicts: Russia, its Neighbours and the Second World War». Oma ettekandes keskendub ta eelkõige Venemaa ja tema kolme läänenaabri Soome, Eesti ja Poola suhetele.

Professor Forsberg on Soomes tunnustatud Venemaa-asjatundja. Mullu avaldatud Soome parlamendi Venemaa-raportis tõi professor välja erinevad strateegiad, kuidas idanaabri kõrval hakkama saada.

«Kõige loomulikum käitumine oleks mõistagi karu kõrvalt jooksu pista,» ütles ta ajalehele Iltasanomat raportit kommenteerides. «Riikide puhul selline võimalus puudub.»

Tartus peetavas loengus arutlebki professor selle üle, kuidas mõjutavad ajalugu ja mälu riikidevahelisi suhteid ning pakub välja vabandamise ja andestamise mudelid, mis võiksid leppimiseni viia.

Professor Tuomas Forsberg on alates 2008. aastast olnud Tampere ülikooli rahvusvahelise poliitika professor. Ta on uurinud muu hulgas  Euroopa Liidu ja Venemaa vahelisi suhteid ning Soome ja Rootsi positsiooni Euroopa Liidus, territooriumitülisid, konfliktide vahendamist, globaalse tõekomisjoni võimalusi ning külma sõja lõppemist ja suurriikide vahelisi suhteid.

Professor Forsbergi avalik loeng on 28. oktoobril algusega kell 16.15 TÜ riigiteaduste instituudis aadressil Lossi 36-214.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles