Cafe Noir lõpetas, Umbroht alustab

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cafe Noir sulges uksed.
Cafe Noir sulges uksed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Üle kaheksa aasta Ülikooli tänava sisehoovis tegutsenud Cafe Noir lõpetas oktoobri keskel tegevuse. Samades ruumides teeb aga juba detsembris uksed lahti restoran Umbroht.

«Ma arvan, et meie aeg sai läbi. Tegutsesime kaheksa ja pool aastat ning lihtsalt nii hea pakkumine tehti,» põhjendas kohviku sulgemist selle omanik Julika Ostrat. Viimane päev, mil Cafe Noir oma uksed lahti hoidis, oli 12. oktoober.

Julika Ostrati sõnul tõusis Noiri sulgemine päevakorrale juba kevadel. «Läbirääkimisi hakkasime pidama maikuus, aga lõplikult lõime käed augusti keskpaigas. Eks neid pakkujaid ja soovijaid oli ka teisi, aga kõige parema pakkumise tegi siiski mu oma vend,» lausus Julika Ostrat, pidades silmas mitme tuntud Tartu söögikoha pidajat Joel Ostrati.

Head renditingimused

Ülikooli 7 asuvad ruumid kuuluvad sihtasutusele Domus Dorpatensis ning Julika Ostrati sõnul võttis uus tulija üle OÜ Cafe Noir rendilepingu. «Meil oli väga hea rendileandja ja väga hea rendilepingu pikendamise võimalus. Saime pakkuda kümne aasta pikkust lepingut väga headel tingimustel, väga mõnusate inimestega ja väga armsas sisehoovis,» kiitis Julika Ostrat. Ta tunnistas, et tegelikult ei tulnud kohviku sulgemise otsus kergelt.

«Nende aastate jooksul on seal olnud väga palju emotsionaalseid hetki ja naljakaid seiku. Oleme väga kokkukasvanud perekond. See oli väga emotsionaalne tehing, aga mul on hea meel, et need ruumid jäävad meie pere keskele,» rääkis Julika Ostrat.

Maalähedane ja hooajaline

Uue kontseptsiooni järgi avatakse juba detsembri alguses samades ruumides restoran Umbroht. «Märksõnadeks on hooajalisus, võimalikult kodumaine ja maalähedane toit. Võib-olla ka hipsterlik, nii palju kui see Tartu mõistes võiks olla,» kirjeldas valmivat söögikohta Joel Ostrat. Tema sõnul on tegemist hea toidu restorani-vinoteegiga.

«Eks me head veini pakume ikka edasi, aga menüü tuleb pigem lühike. Hästi kiiresti muutuv, hooajaline ja kodumaine. Paralleele võib tõmmata Põhjakaga, Viljandi Fellini ja Tallinna restoraniga Leib Resto ja Aed. Need on need kohad, kust me oleme inspiratsiooni saanud ja mõelnud, et Tartus võiks ka midagi sellist olla,» rääkis Joel Ostrat.

«Tuleb korralik lõunapakkumine ja korralik õhtupakkumine. See ei ole selline koht, kus saab õhtul pikalt jaurama jääda. Rõhk on ikkagi söögil,» selgitas Joel Ostrat. Peale tema kuuluvad uue söögikoha omanikeringi tuntud baarmenid Mikk Valtna ja Karl Astok ning viimased suved Hiiumaal Kalana sadama kohvikut pidanud Reimo Tättar.

Joel Ostrati sõnul on nende soov ehitada sisehoovi lisaköök, mis tegutseks suvel avatud köögina. «Suvel panemegi rõhku väliterrassile. Aga nendel ruumidel on ka võlvlaega kelder, mida pole siiani kasutatud. Meie idee on järgmisest sügisest avada keldris «salajane» džinnibaar, mis on võib-olla avatud ainult paar päeva nädalas, aga me näeme selles keldris väga suurt potentsiaali,» rääkis Joel Ostrat. Ta lubas, et Umbroht avatakse juba 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles