Kikkpoksi vanameister läheb oma viimasele MMile medalit püüdma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Ruuder.
Rain Ruuder. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel sõidab mullu Euroopa meistrivõistlustel pronksiga pärjatud Rain Ruuder Serbiasse, et seal toimuval WAKO 20. kikkpoksi MMil veel viimast korda medali eest võidelda.

Ruuderi seni parim MM-koht tuli neli aastat tagasi Makedoonias, kus ta jäi napilt medalist ilma. Toona tuli veerandfinaalis punktidega kaotus vastu võtta horvaadilt Luca Simic´ult, kes krooniti hiljem maailmameistriks.

Seekordne MM on Ruuderi jaoks viimane võimalus kõrget tiitlit jahtida, sest järgmine MM toimub kahe aasta pärast ja selleks ajaks sportlasel maksimaalne lubatud vanusepiir täiskontaktalades võistlemiseks ületatud.

Kikkpoksi vanameister Rain Ruuder on Eesti valitsev meister kikkpoksis. Kokku on tal Eesti meistritiitleid kaheksa. Esimest korda sai Ruuder kuldse medali kaela juba 1994. aastal, mil peeti Eesti esimesed MV kikkpoksis. Mullu valis Eesti Kikkpoksi Föderatsioon Ruuderi nii parimaks kikkpoksijaks kui ka parimaks kikkpoksitreeneriks. Lisaks enda treenimisele annab Ruuder oma teadmisi edasi ka treeneritöös Tartu spordiklubis Kombat.

Lisaks sellele teenib Eesti meister leiba ka kehalise kasvatuse õpetajana Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis. «Hoolimata koolmeistri- ja treeneritöö kõrvalt Kombatis on ettevalmistus ja enesetunne super, motivatsioon laes ja tervis nii korras kui minu puhul üldse enam olla saab!» kinnitas mees Tartu Postimehele. Mõned vanad vigastused küll pidid kimbutama, kuid need on spordimeest saatnud kogu aeg ja nendega saab ta enda sõnul hakkama.

MMiks valmistumisel tuli augustis ka väike tagasilöök. Eesti MMA koondise suvelaagris vigastas ta sparringus kannakõõlust. «Ettevalmistuse kava tuli tänu sellele veidi ümber mängida ja koormusi natuke langeta,» sõnas ta lisades, et jooksutreeningud said asendatud jalgrattasõidu ja ujumisega. «Koostöös füsioterapeut Tauno Kooviti ja Eesti poksikoondise peatreeneri Ervin Kadega jõudsime järeldusele, et eelnevalt planeeritud kontrollvõistlused Soomes ja maailma karikaetapp Anapas on mõistlikum vahele jätta, et mitte riskida trauma süvenemisega ja anda jalale aega täielikuks taastumiseks.»

Ringikogemust koguneb aga niigi. Võistlused asendas ta tugevate sparringutreeningutega erinevate Eesti ja välismaiste klubide sportlastega. Näiteks viimane ettevalmistav sparring toimus King Of Kingsi võitlejatega Eestist ja Lätist.

Lisaks Ruuderile läheb Eestit MMile esindama hea ettevalmistusega võistkond. Ringi astub Eesti kikkpoksi noorkahurivägi: Marat Mirzabalajev (First Fighting Club) ning äsja King of Kingsi Tallinna GP-l osalenud Sergei Makejev (Tugev Tahe) ja Andra Aho (Tallinna Taipoksi klubi). «Nad kõik on kindlasti võimelised medalikonkurentsis kaasa lööma,» usub Ruuder. Sportlastega sõidavad kasa ka treenerid Kevin Renno ja Villu Nurmoja ning kohtunikud Juri ja Denis Lahtikov.

WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) MM peetakse Serbia pealinnas Belgradis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles