Pimedate liit tunnustas Tartut

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaegnägija. Illustratiivne foto.
Vaegnägija. Illustratiivne foto. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti Pimedate Liit tunnustas Tartu linnavalitsust linnaruumi ligipääsetavuse edendamise eest ja nimetas Tartu tänavuseks Aasta Teo laureaadiks.

«Meile on väga tähtis, et kõik tartlased – vaegnägijad, lapsevankriga liikujad, ratturid ja teised - tunneksid end linnaliikluses mugavalt ja turvaliselt. Selleks oleme ristmikel langetanud äärekivisid ja paigaldanud reljeefseid kivisid, et ka vaegnäijail oleks ohutum sõiduteed ületada,» rääkis abilinnapea Valvo Semilarski.

Linnaeelarves eraldatakse ristmike liiklejatele mugavamaks muutmiseks igal aastal teatav summa, kuid tänu kaasavale eelarvele sai linn sel aastal eraldada sellisteks töödeks rohkem raha. Kõnniteeservade allalaskmiseks ülekäigukohtadel ja ristmikel oli 2015. aasta eelarves ette nähtud 70 000 eurot. Kokku mahtus selle summa raamesse 47 kohta, kus linnakodanikud soovisid äärekivide langetamist.

Mugavamaid tingimusi on Tartu linn loonud vaegnägijaile ka ühistranspordis. «Liiklemisvõimaluste ohutumaks ja mugavamaks muutmist kõigi liiklejate jaoks peame oluliseks ka tulevikus ning kindlasti kaasame jätkuvalt oma töörühmadesse erinevate sihtgruppide esindajaid, sealhulgas ka vaegnägijaid,» lisas Semilarski.

Eesti Pimedate Liit tunnustab ja tänab asutusi ning organisatsioone, kes on aasta jooksul oma tegevusega andnud olulise panuse nägemispuudega inimeste elukvaliteedi tõstmisse, rehabiliteerimisse, hariduse ja kultuuri edendamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles