Londoni eesti bänd avastas vene keele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias elavate eesti meeste bändi Dead Next Door plaadikujundus.
Suurbritannias elavate eesti meeste bändi Dead Next Door plaadikujundus. Foto: Erakogu

Suurem osa Eesti bändidest peab suureks saavutuseks mängida välismaal. Eesti ansambli Dead Next Door ehk DND elus ja tegevuses on suursündmuseks kontserdid kodumaal.


Eeloleval nädalavahetusel astubki Londonis ja selle ümbruses kümme aastat tegutsenud bänd üles Tallinnas ja Tartus.

Viimati näitasid tartlased Andreas Sepp alias Andreas Marian (vokaal, kitarrid), Rainer Sirel alias Rob (bass) ja Erjo Selliov alias Eddie Darko (kitarrid) ning bändi ainuke muumaine muusik Chris Bafiera (trummid, pärit Los Angelesest, bändis aastast 2009) end vanade ja uute sõprade ees mullu mais.

Toona tõi DND kaasa oma uhiuue plaadi «Flow». Nüüdki ei ole kavas tühipaljas kontsert, vaid uue, praegu veel vabrikus paljundatava «A Birthday» esitlemine.

Erinevalt DND eelmisest täismõõdulisest plaadist ja ka esimesest («Low Budget Rock’n’Roll», 2003) on kolmanda muusikakonservi karbis kaks plaati. Ja üks suurem erinevus on veel. Nimelt toob «A Birthday» kuulajate ette laule endiselt inglise ja – vaat kui tore! – nüüd ka eesti keeles, kuid – ohhoo! – isegi vene keeles.

Kuidas briti kitarriroki hõngulist indie-muusikat viljelev bänd avastas, et tekste võib luua ka vene keeles?

«Mul on juba aastaid olnud ebamäärane plaan proovida vene keeles laulda, kuna minu plaadimasinast võib leida hulgi suurepäraseid Vene bände,» ütles Andreas. «Uus muusikaline materjal tundus selleks justkui loodud olevat.»

Rob meenutas aasta tagasi avaldatud ja tasuta levitatud DND väikeplaati, mis koosnes kolmest venekeelsest oma loost ja Vene ansambli Kino kaverist «Zvezda». «Rahvas hakkas pärast seda nõudma, et tehke ikka veel vene keeles ja avaldage CD,» märkis bassimees.

Kui nelik hakkas uut plaati kokku panema, tekkis küsimus, kas teha täispikk venekeelne või järjekordne ingliskeelne plaat. «Lõpuks otsustasime teha hoopis duubelplaadi, mille üks CD koosneb ingliskeelsest loomingust ja teisel, kus on boonusena peal kaks lugu eesti keeles, on venekeelsed lood.»

«A Birthday» peale pandud ühtekokku 17 loost saab mõndagi kuulata Tallinnas Rock­starsi klubis (Tatari 6) reedel ja Tartu Genklubis (Lai 37 taga) laupäeval.

DND kõrval astuvad pillide ja mikrofonide taha samuti Ühendkuningriikide bänd Rosa Alchemica ning kodumaised Mimicry ja The Nymph. Tartus on viimati nimetatu asemel laval John Stuart Mill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles