Tartu tahab viia pakendikonteinerid maa alla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendikonteiner.
Pakendikonteiner. Foto: Margus Ansu.

Lähiaastatel võib Tartusse tulla 90 maa-alust pakendikonteinerit. Seda juhul, kui Euroopa regionaalarengu fond otsustab Tartu ja Pihkva ühisprojekti toetada.


Tartu linnavalitsuse teatel otsustati koos Pihkva linnaga osaleda jäätmekäitluse ning pakendiringluse arendamise projektis, millega saaksid korrastatud praegused pakendikonteinerite asukohad ning uued konteinerid paigutataks maa alla.

Abilinnapea Margus Hanson selgitas, et kahetsusväärselt ei toimi pakendiringlus Tartus selliselt, nagu on oodatud ning ka Pihkvas esinevad sarnased probleemid. «Luues meeldivama pakendikogumise keskkonna, saame pakendikogumisse kaasa haarata ka neid inimesi, kes seni on olnud pigem kõhkleval seisukohal pakendite liigitikogumise osas,» leidis Hanson.

Ettevõtmisega soovivad nii Tartu kui Pihkva vähendada ladestatava prügi hulka ning tõsta keskkonnateadlikkust. Maa-alused pakendikonteinerid hakkaksid Emajõelinnas paiknema 20 erinevas kohas. Linlaste abistamiseks on kavas püstitada 50 infotahvlit.

Projekt läheb heakskiitmisel maksma 5 060 000 krooni, millest Tartu linnal tuleks maksta 506 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles