Kõnnitee ootab helgemat eelarvet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne meet­ri pikkune kõnnitee Tartu hotelli taga.
Mõne meet­ri pikkune kõnnitee Tartu hotelli taga. Foto: Kristjan Teedema

Tartu hotelli tagant algab uus kividest kõnnitee, mis lõppeb paraku sealsamas. Et kivirida jõuaks välja Väike-Turu tänavani, kuluks selleks umbes 200 000 krooni, mis pole aga linna praegust majandusseisu arvestades just väike summa.


Linnavalitsuse teedeteenistuse spetsialisti Siim Miti kinnitusel on kogu Turu ja Väike-Turu tänava vahelise kvartali uuendamine käinud etappide kaupa alates 2007. aastast. Tänavu sai valmis näiteks Kaluri tänava lõik.

Kõnealuse kõnnitee valmisehitamine pole olnud seni esmatähtis. Kindlasti suureneb vajadus tee järele siis, kui valmib Ahhaa keskus ning kasvab selles piirkonnas liikuvate inimeste arv.

Mitt lisas, et tegelikult on kavas kõnnitee, kus peale jalakäijate oleks lubatud liikuda ka jalgratturitel, ühendada tulevikus Turusillaga. Seni on kaalutud mitut varianti, kuidas teid ühendada. Milline neist aga lõpuks töösse läheb, sõltub eelkõige rahast.

«Kui liikluskoormus kvartalis suureneb, siis tuleb võtta kõnniteelõigu väljaehitamine lähiaastatel plaani,» ütles Mitt. Nõudlust selle kõnnitee järele on, sest tänava serva muru sisse on trambitud porine teerada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles