Neljas pink Peeter Põllu pargis saab nime

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu park.
Peeter Põllu park. Foto: Kristjan Teedema

Reedel kell 12 avavad Tartu linnaraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing Peeter Põllu pargis Elle Tariku (1938 –2014) mälestuspingi.

Elle Tarik oli eluaegne raamatukoguhoidja, rahvaraamatukogude suunanäitaja, aastatel 1975 – 1983 Tartu linnaraamatukogu direktor, Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu ja Eesti Kirjanduse Seltsi auliige.

Tartu linnaraamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo ütles, et idee tuli nende maja töötajatelt. „Kuna nimeliste pinkide park on siinsamas kõrval, siis mõtlesime, et võiksime oma kolleegile, kes ei olnud lihtsalt kolleeg, vaid ka suunanäitaja ja edendaja, avaldada austust nimelise pingiga,“ lisas Jahilo.

Jahilo sõnul hoolitses Elle Tarik oma hinge ja südamega selle eest, et inimestel oleks raamatuid, mida lugeda ja et nad tahaksid neid lugeda. „Ta oli huvitatud ka kultuurist, tegi näiteks näitusi Tartus tegutsenud kirjastustest ja nende ajaloost, ta oli nii raamatukoguhoidja kui ka kultuuriloo kandja,“ meenutas Jahilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles