Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kunstikoolis sai proovida šabloonmaalimist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Harrastajate hulgas on šabloonmaal tuntud rohkem stencil-i nime all. See on üks vanemaid kunstivorme, mida prooviti oma käest jälge jättes juba koopaseinalegi teha.
 

Tartu kunstikooli esimese korruse fuajees said täna kõik huvilised stencil-i tegemist proovida. Algajatele olid ette valmistatud šabloonid, kel aga huvi suurem, sai sobiva kujundi endale ise välja välja lõigata. Kui šabloon valmis, võis valida kahe tehnika vahel - kas värvida sobivat pinda akrüülaerosooliga seda pihustades või tupsutada akrüülvärvi pehme svammiga.

Need, kes tehnikaga juba rohkem sina peal, olid võtnud kaasa särgi või koti, millele sai värvi ja šablooniga anda uue välimuse. Töötoa juhendaja Vladimir Brovin ütles, et šabloonmaali stiilis võib teha peaaegu kõike - kujundada särki, kotti, kruusi ning kasvõi toaseina.

Tartu haridusfestivali raames soovis kunstikool end tutvustada just stencil-ite tegemisega. Neile, kes täna töötuppa ei jõudnud, avaneb homme kell 14 Tartu kunstikooli esimese korruse fuajees uus võimalus.

Märksõnad

Tagasi üles