Riigiarhivaarina jätkab Priit Pirsko

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pirsko.
Priit Pirsko. Foto: Kristjan Teedema

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kinnitas riigiarhivaari ametikohale järgnevaks viieks aastaks Priit Pirsko, kes on töötanud selles ametis viisteist aastat.

Jürgen Ligi sõnul on arhiivinõukogu üksmeelne toetus Priit Pirsko jätkamisele riigiarhivaarina tunnustus tema tehtud tööle ja usaldusavaldus edasisele tegevuskavale.

Rahvusarhiivi tegevuse järgmiste aastate suunad on seotud eeskätt uue arhiivihoone valmimisega Tartus Nooruse tänaval. Uues peahoones, nagu ka kõigis teistes rahvusarhiivi üksustes, jätkub aktiivne konserveerimis- ja digiteerimistegevus. Kogude digiteerimine ja neile elektroonilise juurdepääsu võimaldamine on arhiivi üks prioriteete. Praegu on rahvusarhiivi digikogus vabalt kasutatavad umbes 15 miljonit digikujutist, nende arv kasvab iga päevaga.

Priit Pirsko on lõpetanud cum laude Tartu riikliku ülikooli ajaloo eriala ja saanud samas filosoofiamagistri kraadi. Aastatel 1993–1999 töötas Pirsko Eesti ajalooarhiivi direktorina, aastatel 1999–2000 oli ta rahvusarhiivi regionaaldirektor ja riigiarhivaari asetäitja ning 2000. aastast riigiarhivaar.

2013. aastal tunnustas vabariigi president riigiarhivaar Priit Pirskot Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles