Pink endise kultuurihoone kõrval kõnniteel vahetab asukohta

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pink on valmistatud Eduard Vilde nimelise rahvateatri peanäitejuhi Venda Päi mälestuseks.
Pink on valmistatud Eduard Vilde nimelise rahvateatri peanäitejuhi Venda Päi mälestuseks. Foto: Raimu Hanson

Septembri lõpus tähistasid mitmed omaaegsed taidlejad ja rahvakultuuri edendajad raeplatsi ja Kompanii tänava nurgal tegutsenud Tartu kultuurihoone 75. aastapäeva. Samast ajast jäi hoone kõrvale kõnniteele lihvitud graniidist pink, mis on seal nüüd veel viimaseid päevi.

Pink on valmistatud Eduard Vilde nimelise rahvateatri peanäitejuhi Venda Päi mälestuseks. Seljatoe sisse on jäädvustatud tema autogrammi suurendatud kujutis ja rahvateatri logo.

Tartu linnakunstniku Tiit Kaunissaare sõnul said aastapäevaürituste korraldajad loa paigaldada mälestuspink sinna ajutiselt, kultuurihoone 75. aastapäeva tähistamise ajaks, ja nüüd, kui tähistamine on möödas, viivad korraldajad graniitistme mujale.

Korralduskomisjoni üks liikmeid Maie Perli ütles, et täna-homme jääb hoole ja armastusega tehtud pink senisesse paika. Uue koha otsimine veel käib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles