Ringtee kohvik jagab lastele sooja suppi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe taldrikutäis suppi kulub ka koolivaheajal õpilasele lõuna paiku ikka ära.
Soe taldrikutäis suppi kulub ka koolivaheajal õpilasele lõuna paiku ikka ära. Foto: Elmo Riig

Tartus Ringtee 37 a asuvas kohvikus pakutakse lastele tasuta suppi, sest küllalt on niisuguseid peresid, kus koolivaheaja tõttu ei pruugi lapsed iga päev sooja lõunat saada.

Heategevusliku ettevõtmise taga seisab osaühing Molineero koos Tartu lastekaitse ühingu vabatahtlike töötajatega, kuna nemad tunnevad toetust vajavaid peresid ja teavad nende majanduslikke võimalusi.

Tasuta supisaajate nimekirjas on praegu 67 inimest ning selle nimekirjaga on võimalik liituda, kui kiiresti ühendust võtta lastekaitseühingu töötaja Tiina Aasmäega või kirjutada aadressil tartu.lastekaitse@gmail.com.

Ringtee kohvik on avatud kella 10 - 15 ning koolivaheaja suppi saab sealt esmaspäevast kuni reedeni. Supi võib ka koju kaasa viia.

Osaühingu Molineero tegevjuht Maire Lass ütles, et suppi jätkub ka lapsega kaasas olevale täiskasvanule ning kui maitseb, võib juurde küsida, sest kellegi suutäisi ei loeta.

Täna on menüüs borš ja makaronisupp ning ka edaspidi on iga päev võimalik valida kahe supi vahel. Leib ja sai sinna kõrvale on samuti tasuta.

Koolivaheajal tasuta supi jagamise võimalus on osaühingu tegevjuhi Maire Lassi sõnul olemas tänu Tartu Tarbijate Kooperatiivi toele, kes on heategevuslikus korras jaganud neile supimaterjali – liha, kala ja kuivaineid.

«Minu mõte on, et abi saaksid need, kes seda tõesti vajavad,» sõnas Maire Lass, kes juba neljandat aastat seisab selle eest, et majanduslikes raskustes kasvavad Tartu lapsed ka koolivaheaegadel kõhu lõuna ajal sooja toitu täis saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles