Merle Jääger: istuge rahulikult ja vaadake, kuidas Emajõgi voolab

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastekunstikoolis ja 46. keskkooli kunstiklassis õppinud Merle Jääger alias Merca on maalinud oma puistud, puuslid ja inglid tarvitatud puidule. Puistutel on näha metsa ja võsa. Ingleid tavatseb ta maalida vanadele püttide ja tünnide kaanteks kasutatud laudadele. Puuslid on lauajupid, mille puu-
süüs on Merca märganud olendeid, aga setod tarvitavad ka ikooni kohta väljendit puusli.
Tallinna lastekunstikoolis ja 46. keskkooli kunstiklassis õppinud Merle Jääger alias Merca on maalinud oma puistud, puuslid ja inglid tarvitatud puidule. Puistutel on näha metsa ja võsa. Ingleid tavatseb ta maalida vanadele püttide ja tünnide kaanteks kasutatud laudadele. Puuslid on lauajupid, mille puu- süüs on Merca märganud olendeid, aga setod tarvitavad ka ikooni kohta väljendit puusli. Foto: Mari Luud

Ametlikus kalendris oli kolmapäev ja rahvakalendris kolletamispäev. Kollaseid ja muud värvi lehti pudenes tartlastele pähe ja jalge alla – selge vihje peatselt saabuvale sügismasendusele. Kuidas halvast meeleolust jagu saada ja kaamose ajal rõõmsalt elada, rääkis kolletamispäeval oma elu näiteil näitleja, kirjanik, kunstnik ning looduse ja repor-teriga sinasõber soomeugrilane Merle Jääger.

Lehed kukuvad okste küljest. Äsja lõppes Vanemuise suures majas Tiina Laanemi kirjutatud «Pildilt kukkujate» proov. Millest on lavastuses juttu?

Peategelane on 60 tuuris naisterahvas, kellel on kaks täiskasvanud last. Kunagi ta tahtis kunstnikuks saada ja oli ka, aga viimasel ajal on tal depressioonihood ja ta ei taha midagi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles