Setu kokad avavad Tartus oma saatkonna

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntuim setu toit - sõir.
Tuntuim setu toit - sõir. Foto: Ove Maidla

Ajal, mil Tartus pakutakse rahvustoite sõpruslinnadest Islandist Kreekani ja Crepi kohviku erimenüüs on siga, saavad huvilised korrus kõrgemal Trepis proovida setu sööke.


Terve novembri on igal kolmapäeval ja neljapäeval Trepis setu kokad, kes pakuvad kell 12–15 sooja lõunat. Õhtuti on menüüs kergemad suupisted. Teenindajad kannavad setu rahvariideid ning sõira-leiba saab ka kaasa osta.

Pärast tööpäeva lõppu tulevad muusikud, et õhtu laulu, pillimängu ja ka tantsuga sisustada.

Crepi omaniku Priit Palgi sõnul ei ole nende üritus ametlikult rahvusköökide kuuga seotud, kuna Petseri pole Tartu sõpruslinn, kuid igal juhul on mõttes teha sellest  traditsioon.

Märksõnad

Tagasi üles