Puidust vann ja männiokastest sein jõuavad vaatajate ette sisustusmessil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Võrumaa käsitöömeisteid ühendav MTÜ Hinokad tutvustab Tartu ehitus- ja sisustusmessi messil põnevat etnot: välja olid pandud kooreüraski puretud lambid, algupärasel viisil puidust valmistatud esemed ning suitsusauna keris.
Vana-Võrumaa käsitöömeisteid ühendav MTÜ Hinokad tutvustab Tartu ehitus- ja sisustusmessi messil põnevat etnot: välja olid pandud kooreüraski puretud lambid, algupärasel viisil puidust valmistatud esemed ning suitsusauna keris. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäevast laupäevani Tartu Näituste messikeskuses peetav mess Ehitus ja Sisustus toob huviliste ette uudiseid nii üldehitusest, sisustusest kui ka disainist.

Tartu Näituste teatel pakutakse lisaks energiasäästlikule mõtteviisile pühendatud seminariprogrammi, võimalust konsulteerida ehitusspetsialistidega ning sisustusideid.

«Kogemus näitab, et messikülastajatele lähevad üha enam korda energiasäästlikud lahendused ning kõrge toasooja hind on pannud koduomanikke huvi tundma, milliseid nüüdsiaegseid lahendusi kodu renoveerimisel kasutada,» rääkis messi projektijuht Anders Urbel.

Sel messil on saanud tavaks, et kõigil kolmel päeval pakutakse seminariprogrammi ja nii ongi tänavuste seminaride märksõnad energiasäästlik mõtteviis, liginullenergiahooned ning kortermajade ventilatsiooni rekonstrueerimise kogemused Kredex meetme raames, tutvustas Urbel.

Veel tutvustatakse üritusel innovaatilisi ja energiasäästlikke kütte-, sisekliima- ja energialahendusi, reovee biopuhasteid, päikesepaneele ning kõike muud vundamendi ehitusest hoone katuseni välja.

«Samuti astub messil üles Eesti disaini noorem põlvkond, tutvustades puitvanni, männiokastest akustilisi seina- ja laeplaate, disainvalgusteid ja -mööblit, skandinaaviapäraseid seinašabloone, tekstiilidisaini ja käsitsi trükitud sisustustekstiili,» märkis Urbel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles