Uus piletisüsteem pööras Tartu elanike arvu tõusule

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvasti ja Tartu uus bussikaart.
Tuvasti ja Tartu uus bussikaart. Foto: Kalev Saar/Postimees

Tartus on selle nädala esmaspäeva andmetel 97 188 elanikku, paarisaja võrra rohkem kui augustis, mil elanike arv püsis allpool 97 000 piiri.

Tartu elanike registriteenistuse juhataja Viivi Maremäe ütles, et nad otseselt ei küsi, miks inimene elukohta muudab, ja sageli tehakse uus registrikanne ka internetikeskkonna kaudu, kuid on jäänud mulje, et registreerivad end vanemaealised, kes kasutavad tasuta ühistransporti. «Mitmed on seda öelnud,» lisas ta.

Taust võib olla uuele piletisüsteemile üleminek septembri algusest. Varem piisas tasuta sõidu õiguse saamiseks isikutunnistusest, nüüd on vaja kindlasti näidata ka seda, et elukoht on Tartu, sest linn annab tasuta sõidu õiguse vaid oma üle 65-aastastele pensionäridele.

«Seda ei saa võtta absoluutse tõena, aga mulje on selline,» sõnas Maremäe.

Teine võimalik seletus, et sügis tõi ülikoolilinna palju uusi tudengeid ja nemad on end tartlaseks registreerinud, ei ole Maremäe sõnul õige.

«Ikka vanemaealised. Osa on sellised, kellel varem üldse ei ole elukohta registreeritud olnud,» rääkis ta. «Üks üürikorteris elanud vanem proua ütles, et varem polnud selleks vajadust.»

Tartu abilinnapea Kajar Lember märkis seda positiivset nihet, rääkides linna tuleva aasta eelarve koostamisest – rohkem elanikke tähendab linnale ka rohkem raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles