Kvissentali linnajagu laieneb

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentali elamupiirkonna laiendus.
Kvissentali elamupiirkonna laiendus. Foto: Arco Vara

Arco Vara pani Tartu linna põhjapoolses servas, Kvissentali elamurajoonis müüki 29 uut elamukrunti, mille jaoks alustati kommunikatsioonide rajamist.

Kinnisvarafirma iseloomustab Kvissentali rajooni kui looduslikult kaunis kohas Emajõe ääres asuvat luksuslikult planeeritud piirkonda Tartu kesklinnast vaid kiviviske kaugusel, linnamürast eemal. Kõrghaljastuse vahel jõe kaldal paiknevas elamurajoonis on laste mänguväljakud ja sportimisvõimalused, lähedal asub avalik linna ujumisrand.

Olemas on bussiühendus teiste linnaosadega ning piirkonda on järgmises ehitusetapis plaanis rajada lasteaed. Tartu veevärk on alustanud kanalisatsioonivõrgu ehitust, mis valmib tuleva aasta mais. Paar kuud hiljem peaksid saama asfalditud ka kõik elurajooni tänavad. Valgustuseks kasutatakse moodsa disainiga leedvalgusteid, lisas Arco Vara Tartu osakonna maakler Janika Toots.

29 elamukrundist, mille suurus jääb vahemikku 1240–2450 ruutmeetrit, on müüdud viis ning broneeritud neli. Krundid varustatakse kommunikatsioonide liitumispunktidega, kinnitas Toots.

Kvissentali peetakse Tartus noobliks rajooniks, kuid mõnede inimeste hinnangul on see liiga soine piirkond, kus võib kinnitamata andmetel olla palju sääski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles