Rootsi kodanik kihutas Tartumaal 182 km/h

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik kiirust mõõtmas.
Politseinik kiirust mõõtmas. Foto: Sille Annuk

Liikluspolitsei patrull pidas laupäeval Tartumaal Kambja vallas kinni Rootsi kodaniku juhitud BMW 645, mis kihutas mööda Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteed kiirusega 182 kilomeetrit tunnis.


Lõuna prefektuuri teatel fikseeris politseinike kiirusemõõtja laupäeval kell 15.43 Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 203. kilomeetril ühe sõiduki kiiruseks näidu, mis ületas lubatud kiirust mitte vähem kui 80 kilomeetrit tunnis. Sel asulavälisel teel on suurim lubatud kiirus 90 kilomeetrit tunnis.

Sõidukit juhtinud 26-aastane Rootsi kodanik Oliver põhjendas rikkumist sellega, et sõber oli ostnud uue auto ning ta tahtis proovida, kas auto on ka tehniliselt korras.

Juht viidi autoroolist otsejoones arestimajja kohut ootama. Esmaspäevasel kohtuistungil lausus kiirust ületanud juht, et arestimajas veedetud kaks päeva on talle eluliseks õppetunniks ning ta ei taha enam kunagi arestimajja sattuda. Viimase vältimiseks lubas juht, et edaspidi ta Eesti vabariigi territooriumil enam üldse autorooli ei istu.

Kohus piirdus rootslase karistamisel arestimajas veedetud kahe päeva pikkuse kinnipidamisega.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Ove Saar pidas kiiruseületaja tegu äärmiselt ohtlikuks. «Olenemata põhjusest, miks kiirust ületatakse, tuleb aru saada, et seesugune kihutamine ohustab teiste liiklejate, aga ka liiklusrikkuja enda elu ja tervist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles