Nädala sisustavad tudengite sügispäevad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muidugi ei puudu festivalilt Villem.
Muidugi ei puudu festivalilt Villem. Foto: Sille Annuk

Tänasest pühapäevani vältavad Tartu sügispäevad pakuvad tudengitele ja linnakodanikele ligi sadakond üritust. Lisaks tavaks saanud sündmustele puhuvad tänavu programmis uued tuuled.

Tavapäraselt avatakse täna varahommikul sügispäevad ühiselamute juures Avatuuduga, millele järgneb raeplatsil pannkoogihommik, kust sügispäevade projektijuht Hendrik Roland Helm julgustab läbi astuma kõiki linnakodanikke.

Uued sündmused

Igal aastal üllatab festival millegi uuega. Esimest korda on programmis kandikuralli. Helm ütles, et kuna paljud tudengid töötavad õpingute ajal teenindajatena, otsustati just neile tähelepanu pöörata. Homme õhtul tuleb osalejatel läbida jooke täis kandikuga takistusrada, seejuures on oluline kiirus ja osavus.

Uus on ka reedest pühapäevani vältav paarisvõistlus Game of Students, kus meeskonnaliikmetel tuleb kolme päeva jooksul lahendada ülesandeid, mis nõuavad head füüsilist vormi, mõtteosavust ja meeskonnatööd. Kõige enam punkte kogunud võistkond kroonitakse Tartu tudengite valitsejaks.

Nõuab vastupidavust

Eelmistel sügispäevadel oli esimest korda kavas tantsumaraton, mis osutus niivõrd menukas, et maratoni korraldati ka kevadpäeval ja on ka tänavustel sügispäevadel uuesti. Võitja on see, kes kõige kauem tantsu jaksab vihtuda ning lahkub tantsupõrandal viimasena.

«Me tahame luua keskkonna, kus inimesed tantsivad täpselt nii, nagu nad tantsiksid üksi kodus,» rääkis Helm. Ta lisas, et tantsumaratonil osalemiseks ei pea olema elukutseline tantsija, vaid tähtis on soov end liigutada.

Vastupidavust nõuab ka laupäevane TudengiLAN, mis kujutab endast Tartu ja Lõuna-Eesti kõige suuremat võrgupidu, kus arvutimänguhuvilised saavad omavahel mõõtu võtta kella kahest päeval seitsmeni hommikul.

Lisaks pakuvad tudengipäevad filmielamusi. Tänavu tähistab Tudengifilm viieteistkümnendat sünnipäeva ja festivali ajal kestab Cinamonis esmaspäevast neljapäevani programm, kus näidatakse välismaiseid ja kohalikke tudengifilme. Reedel on lõppvõistlust, kus võtavad mõõtu seekordse konkursi kakskümmend neli filmi.

Tartu sügispäevad

12.–18. oktoobrini

Sadakond üritust

Kandikuralli, Tudengifilm, sügisaeroobika, tantsumaraton, Game of Students, TudengiLAN jpm.

Täna

Kell 8–12 pannkoogihommik Raekoja platsil

18–20 Mälukas Püssirohukeldris

19–20.30 Tudengifilm Cinamonis

Homme

18–20 kandikuralli raeplatsil

19–21 Luulevabadus loodusmajas

Kogu programm studentdays.ee/programm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles