Galerii: Tartu kesklinna kerkivas ärihoones peeti sarikapidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Omaaegse Tartu kaubamaja asemele kerkiva 55 000-ruutmeetise multifunktsionaalses ärihoones peeti täna sarikapidu. Sarikapärja lõikasid maha ja tõid alla TTK Investeeringute OÜ juhatuse liige Kaire Krevald ja Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhatuse liige Tarmo Punger.

Ehitus on jõudnud etappi, kus on valmis saanud peaaegu kõik see, mis on nähtav tänava poolt, rääkis Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhatuse liige Tarmo Punger. See osa ehitusest, mis aga tänavale ei paista, on suuresti alles ees, lisas ta.

Ehitajate poolelt sõna võtnud Taivo Täht märkis, et sarikapeo ajaks on tavaliselt kulunud kolmandik ehituseks ette nähtud eelarvest ja pool ajast. Rahadega on ehitus ilusasti joone peal, kuid ajaga oldakse natuke graafikust maas, tõdes ta. Arvestades, et maaikuus peaks esimesed kliendid juba majja sisse saama, tuleb tempot tõsta.

Praegu töötab keskuse ehitustöödel 130 - 150 meest. Peagi aga juba kuni 500 lisas Täht. Üldehitajad annavad tasapisi oma teatepulga üle järgmistele alltöövõtjatele, kelle ülesandeks on juba sisetööd.

Hoones ringi jalutades saab juba tasapisi ka aimu tema tulevasest suurusest. Paigas on esimesed eskalaatorid ning konstruktsioonidest võib näha, kuhu on oodata sissepääse ning kuhu tulevad trepid ja liftid. Ülemisele korrusele rajatava klaaskatusega spaa basseinide betoonosagi on juba osaliselt valatud.

Valamist ootab veel kõrgeima korruse lagi. Aleksandri ja Soola tänava poolses küljes paigaldatakse hoonele juba aknaid. Väljas käivad fassaaditööd.

Pärast ametlikke sõnavõtte kostitas tööde tellija keldrikorrusel, kus kahele korrusele tuleb parkimiskohti 364 sõidukile, ehitajaid kuuma supi ja muu suupärasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles