Tudeng naudib teokarbielu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengist korteriomanik Madis on kerkiva Ahhaa keskuse üle õnnelik. «Niisuguseid kupleid võiks siia veel juurdegi tulla,» arvab ta.
Tudengist korteriomanik Madis on kerkiva Ahhaa keskuse üle õnnelik. «Niisuguseid kupleid võiks siia veel juurdegi tulla,» arvab ta. Foto: SCANPIX

Kui teomustriga kardinat nihutada, paistab selle tagant Ahhaa keskus, millel kuppel kuklas niisamuti nagu teol. «See vaatepilt meeldib mulle väga,» ütleb korteri omanik, kes elab kuuendal korrusel.


Tartu Ülikoolis hispaania keelt õppiv Madis eelistab oma perekonnanime mitte öelda. «Ma sain selle korteri isalt kingituseks. Mu õde elab korrus allpool. Ja vabandust, ma tõesti ei taha meie isa perekonnanime siin sellega seoses ära märkida,» põhjendab ta.

Madis ja ta õde said mõlemad kahetoalise korteri endale koduks natuke enam kui paar aastat tagasi siis, kui hinnad just langema hakkasid.

Kesklinna privileeg

Noortele tundus algul, et niikuinii on Tigutorn püüdmatu suurus. Aga kui isa märkis, et tegelikult on see turu seisukorda arvestades täitsa võimalik, meeldis mõte noortele väga. Nüüd teavad nad, et kui oleksid veel natuke oodanud, võinuks sama hinna eest saada korteri ka paar korrust kõrgemale.

Eluga Tigutornis on Madis rahul. Kino, kaubanduskeskus, jalgrattateed – kõik on käeulatuses. Kui tulevikus Emajõe äär korrastatakse ja promenaad-kõnnitee  ükskord ka Tigutornini ulatub, on kõik ta meelest lausa täiuslik.

Korteripidamine ei ole Madise sõnul kallis – kuus läheb selle peale keskmiselt 2500 krooni. Aga see tagab talle täiesti muretu elu. Isegi aknaid ei ole vaja endal pesta.

«Algul mul magamistoas kardinaid polnud, aga kui ma ühel hommikul ärkasin ja nägin, et keegi peseb väljastpoolt mu aknaid, siis tellisin kardinad,» räägib Madis.

Kolimisega tornelamusse muret ei olnud. Majal on kaks trepikoda, aga ka kaks lifti, üks väiksem, teine suurem, ning suuremasse mahtus ära koguni diivan. Madis teab vaid üht inimest, kes oli kolimisega hädas. Ja seda vaid köögi tööpinnaga, mida  pikkuse tõttu tuli trepist tarida.

Kõik töötab

Mis kumeratesse seintesse puutub, siis kardinate seadmisega natuke tegemist oli. «Aga selle vaeva nägi mu kardinapaigaldaja, mitte mina,» naerab Madis.

Mis ei meeldi? Madis vastab, et tema meelest on keeruline ehitada veel paremini toimivat maja kui Tigutorn.

«Kõik töötab, kõik on puhas ja kõik püsib korras,» ütleb ta. Majas on lukustatav prügimaja, jalgrattaruum, autode parkimiskohad ja boksid muu varanduse hoiuks.

Suvel märkas Madis väikest viga vaid konditsioneeril, see kippus mõnikord tilkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles