Põllumajandusmuuseum peab lõikuspüha

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusmuuseumis peetaval lõikuspühal saab õppida hapukapsa tegemist.
Põllumajandusmuuseumis peetaval lõikuspühal saab õppida hapukapsa tegemist. Foto: Margus Ansu

Homme, 10. oktoobril kutsub Eesti põllumajandusmuuseum kõiki lõikuspühale ja Ülenurme taluturu esimese hooaja lõpetamisele. Lõikuspühaga tähistatakse ka Eesti toidu kuu lõppu muuseumis.

Tegemist jätkub: avatud on erinevad näitused, nende hulgas ka lüpsipinkide väljapanek. Õpitubades saab selgeks hapukapsa ja lõikelaua tegemise, meisterdada võib lambakujulisi magneteid ja rinnamärke ning proovida sepatööd ja vana-aja viljatöid.

Võib maitsta tööstuses ja ka kodus küpsetatud leibasid ning maa sees küpsetatud lammast ja lambalihasuppi.

Huvilised-osalejad on oodatud konkurssidele «Huvitav koduleib» ja «Kummalised köögiviljad» kodus küpsetatud leiva ja enda kasvatatud looduse vingerpussiga.

Töötab rehepeksumasin ja ringi võib tuuritada GAZ-51ga. Muusikalise meelelahutuse eest hoolitseb Sulo.

„Lõikuspüha tähistamine on põllumajandusmuuseumis juba traditsiooniline,» ütles põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild. «See püha on olnud eestlaste tähtis kokkuvõtete tegemise aeg. Peol tänati tublisid töötegijaid ja ilmataati, tänu kellele saak edukalt salve jõudis.»  

Sel aastal lõpetab lõikuspüha ka maaeluministeeriumi algatatud Eesti toidu kuu põllumajandusmuuseumis. Selle ettevõtmise ajal osales põllumajandusmuuseumi muuseumitundides ja sündmustel ligi 5000 inimest.

Tasuta buss Ülenurmel peetavale lõikuspühale väljub laupäeval Tartust Vanemuise alumisest parklast kell 11.45. Ülenurmelt sõidutab buss soovijad Tartusse tagasi kell 16.15.

Lõikuspüha pilet maksab kaks eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles