Rein Järlik pidas juubelit. Stuudios muidugi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske pilt vanas televiisoris. Legendaarne telemees Rein Järlik võttis oma eilse suure juubeli puhul õnnitlusi vastu ERRi Tartu stuudios. Parimate soovide ütlejate hulgas oli ka Tartu stuudio juhataja Aivi Parijõgi.
Värske pilt vanas televiisoris. Legendaarne telemees Rein Järlik võttis oma eilse suure juubeli puhul õnnitlusi vastu ERRi Tartu stuudios. Parimate soovide ütlejate hulgas oli ka Tartu stuudio juhataja Aivi Parijõgi. Foto: Margus Ansu / montaaž

Legendaarne telesaatejuht ning endine poliitik Rein Järlik tähistas eile Eesti rahvusringhäälingu Tartu stuudios koos endiste kolleegidega oma 80 aasta juubelit.

Füüsikuharidusega Järlik sattus televisiooni kuuekümnendatel ning töötas teles üle 30 aasta. Tema juhitud kuulsamad saatesarjad olid «Õhtu teadlastega», «Ajurünnak», «Surma ei otsinud keegi» ja «Viiekümnendad».

Koos Feliks Unduski ja Hagi Šeiniga juhtis Järlik saatesarja «Mõtleme veel», mis oli laulva revolutsiooni ajal üks kõige rohkem Eesti ühiskonda ja Eesti iseseisvuse taastamist mõjutanud telesaade. Järlik osales ka rahvarinde asutamises ning oli Eesti Vabariigi ülemnõukogu ja hilisema riigikogu liige. 2001. aastal andis president Lennart Meri Järlikule Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles