Kivisilla taastamise eelnõu ei leidnud toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1990. aastate püüdlusi taastada Kivisild ei krooninud edu, küll paigaldati annetustena kogutud raha eest Kaarsilla otsa Kivisilla pronksmakett, autoriks Tiiu Kirsipuu.
1990. aastate püüdlusi taastada Kivisild ei krooninud edu, küll paigaldati annetustena kogutud raha eest Kaarsilla otsa Kivisilla pronksmakett, autoriks Tiiu Kirsipuu. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolinik Imre Mürk on esitanud eelnõu, mille järgi tuleks linnavalitsusel tellida Kivisilla taastamise eeluuring, et selgitada välja silla taastamise võimalik maksumus ja selle mõju Emajõe veeliiklusele silla taastamisel esialgsel ajaloolisel kujul.

Uuringu tegemise perioodiks on eelnõu järgi kaks kuud ja analüüsi tulemuste esitamise lõpptähtaeg 1. märts 2016.

«Ei ole olnud väga positiivsed meeleolud,» ütles volikogu pressiesindaja Aune Rumm, kui eelnõud oli arutanud kaks komisjoni. Need olid linnamajanduskomisjon ning arengu- ja planeerimiskomisjon.

«Kõik tunnistavad, et see on emotsionaalne teema ja on ka inimesi, kellele see läheb korda,» ütles Rumm. Siiski on mitmeid takistusi. Esiteks tundus volinikele väheusutav, et uuringuks piisab 5000 eurost, nagu oli eelnõu esitaja seisukoht, pigem 25 000. Teiseks ei ole silla taastamisest juttu üheski arengudokumendis. Ning kolmandaks on linnavalitsus alustanud Kaarsilla remondi ettevalmistusi.

Seega on kahtlane, kas eelnõu volikogu päevakorda jõuabki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles