Esigenialisti uuslavastus jõuab lavalaudadele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Põllu
Ivar Põllu Foto: Sille Annuk

Ivar Põllu autorilavastus «Sisaliku tee» esietendub Tartu Uues Teatris 11. novembril. Räägib see inimliku õnne võimalustest.


Võiks arvata, et lavastus räägib rahast. Sellest, et raha on vaid võlg, mille abil meid orjastada. Et rahanduslik eliit planeerib luua maailmakorda, kus me oleme vaid kiibistatud, mõõdetud ja orjastatud tööjõud. Et vereliine pidi on maailma valitsev eliit kõik sisalike järeltulijad ning et nad saavad kord aastas kokku ja ohverdavad lapsi.

Et meid mürgitatakse iga päev iga tund toiduga ning isegi arstiabi teeb meid tegelikult haigeks, mitte ei ravi. Et massimeedia teeb meile pidevalt ajupesu, nii, et me ei märka absoluutselt, mis tegelikult toimub.

Nende eesmärgiks on tahtetu manipuleeritav mass ja et eesmärk on juba peaaegu täidetud. Võiks arvata – ja see on isegi tõsi.

Kuid see pole sotsiaalne teater, kinnitas Tartu Uue Teatri projektijuht Maarja Mänd. Kirjeldatud olukord on eelduseks. Lavastus on inimliku õnne võimalikkusest nähtava valguse ja tahutava reaalsuse kitsas alas kesk nähtamatuse ja varjatuse ööd. Ja loomulikult leiab muu seas vastuse kõiki põletav küsimus – mis tegelikult toimub ja kellele on see kasulik?

Teater hoiatab, et lavastuses ei suitsetata ning kasutatakse sõna «armastus».

Autor-lavastaja Ivar Põllu, kunstnik Kristiina Põllu. Erinevates osades Katrin Pärn, Kristel Leesmend ja Nero Urke.

Esietendusele eelneb sissejuhatav temaatiline kinoprogramm Genialistide Klubi kohvikus.

«Sisaliku tee» on Tartu Uue Teatri 13. omalavastus ja Ivar Põllu neljas lavastus Tartu Uues Teatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles