Tänu jalgrattakärule saab puudega poisi isa oma pojaga kalale sõita

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel
Tanel Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond toetab 346 euroga jalgrattakäru soetamist raske puudega 17-aastasele Tanelile. Poisi aitamine on võimalik tänu püsiannetajatele, kes iga kuu lastefondi panustavad.

Tanel ei käi, ei räägi ega istu iseseisvalt ning vajab iga toimingu juures abi. Kuigi poisile on tehtud palju uuringuid, ei ole talle tänaseni suudetud meditsiinilist diagnoosi panna.

Tanelile tähendab jalgrattakäru võimalust läbida mugavalt ka pikemaid vahemaid, sest teda transportiv isa liikleb enamasti jalgrattaga. Autot perel ei ole.

Taneli eest hoolitsemine ongi alates poisi beebieast olnud suuremalt jaolt isa õlul, sest pere üleelamiste tõttu sattus lapse ema sügavasse depressiooni.

Taneli õde suri kahekuuselt ajukasvaja tõttu, ema esimene rasedus katkes viiendal kuul ning Tanelil ilmnes puue.

Isa on väga pühendunud poja eest hoolitsemisele ning jalgrattakäru kergendaks seda oluliselt. «Ma ise liigun põhiliselt rattaga, ja ma saaksin Taneli käruga ratta taha panna ja siis liikuda temaga kas metsa vahele, kalale, telkima või kuhu iganes. See on meie ammune unistus,» rääkis isa.

Spetsiaalne erivajadustega lastele mõeldud jalgrattakäru koos lisavarustusega maksab 2946 eurot. Valdava osa sellest hinnast ehk 2500 eurot tasub laekunud annetustest MTÜ Lastekaitse Liit ning 100 euroga toetab peret ka Tartu linn. Puudujääva 346 eurot panustab Lastefond.

Inimesed, kes soovivad anda oma panuse Taneli ning teiste haigete laste toetamisse, saavad seda teha aadressil  http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles