Roosikinkijad tekitavad vastakaid tundeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks naisterahvast jagavad Tartu kesklinnas inimestele tasuta roose, soovides vastutasuks väikest annetust haigetele lastele. Tartu Postimehe reporteri eest jooksid neiud aga miskipärast ära ega selgitanud, millised lapsed täpsemalt abi vajavad.
Kaks naisterahvast jagavad Tartu kesklinnas inimestele tasuta roose, soovides vastutasuks väikest annetust haigetele lastele. Tartu Postimehe reporteri eest jooksid neiud aga miskipärast ära ega selgitanud, millised lapsed täpsemalt abi vajavad. Foto: Kristjan Teedema

Paljud tartlased on juba ligi nädala aja jooksul kokku puutunud tõmmut verd neidudega, kes kingivad lilli ning paluvad annetusi haigete laste toetuseks. Ajalehereporteri eest panid «aitajad» aga millegipärast plehku.


Kinkijate jutt on õilis: oleme Armeeniast, töötame meditsiiniajakirja juures ning kogume annetusi haigete laste raviks. Tartu Postimehe reporteriga lõppes südamlik jutuajamine aga kiiresti. Neiud pöörasid selja ja tõttasid minema.

Teada saamata jäi seegi, millises meditsiiniajakirjas neiud töötavad või kus asuvad need haiged abivajajad lapsed.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel märkis, et ükski linnakodanik roosikinkijate tegevuse üle kaevanud ei ole. Politseile teadaolevalt on kinkijad varemgi Tartus tegutsenud. Lisaks Tartule on neid hiljuti nähtud ka Jõhvis.

«Politseil ole ka nende tegevuse suhtes midagi ette heita, sest lillede kinkimine ei ole kuidagi seadusevastane. Ka siis mitte, kui selle eest hiljem raha küsitakse. Inimene otsustab ise, kas ja kui palju ta õie eest nõus maksma on,» selgitas Peitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles