Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Hooldekodu pakub ka lühemaajalist teenust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy

Alates detsembrist saab kõrge abivajadusega isik Tartu hooldekodusse elama asuda ka näiteks neljaks-viieks päevaks või kõigest nädalavahetuseks.


Kui seni suunati hooldustvajavaid inimesi ajutisele hooldusele kuuks ajaks, siis käesoleva aasta detsembrist alates võib abivajaja hooldekodusse paigutada ka tööpäevadel esmaspäevast reedeni või nädalavahetusel reedest esmaspäevani, vahendas Tartu pressiesindaja.

«Muudatuse tingis soov arvestada paremini abivajajaid hooldavate inimeste vajaduste ja soovidega. Samuti võimaldab lühiajalise ajutise hoolduse pakkumine teenindada rohkem kõrge abivajadusega tartlasi ja toetada senisest enam hoolduskoormusega isikuid,» selgitas eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste.

Ajutisele hooldusele suunatud isik tasub hooldekodus viibimise päeva eest kolm protsenti oma regulaarsest sissetulekust (pensionist). Keskmise pensioni korral moodustab see umbes 135 krooni. Tasuda tuleb vastavalt hooldekodus viibitud päevadele.

Ajutise hoolduse pakkumiseks on Tartu hooldekodus kaks kohta naistele ja kaks kohta meestele.

Märksõnad

Tagasi üles