Maaülikooli doktorant jäädvustas vetikate ilu fotodele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohevetikas Volvox ja Sinivetikas Gleoetrichia echinulata näitavad lähemal vaatlusel end üsna kaunist küljest.
Rohevetikas Volvox ja Sinivetikas Gleoetrichia echinulata näitavad lähemal vaatlusel end üsna kaunist küljest. Foto: Kairi Maileht

Homme avab Eesti Maaülikooli limnoloogiakeskuse doktorant Kairi Maileht Tartu Ülikooli raamatukogus fotonäituse mikrovetikatest.


Väljapaneku «Kas ilu vaid mõnele vee-elustiku uurijale?» avamisel räägib näituse algataja Juhani Püttsepp. Selgitusi fotode kohta jagab autor Kairi Maileht ise. Pildid mikrovetikatest on tehtud Eesti väikejärvedes, märkis maaülikool oma teates.

«Fotodel kujutatud vetikad on meie järvedes suhteliselt laialt levinud, kuid välja valitud peamiselt nende omapärase ilu pärast,» lausus Maileht ning lisas, et taksonoomiliselt kuuluvad need väga erinevatesse rühmadesse.

Pildivalik annab vaid väikese ettekujutuse mikrovetikate vormiküllusest. Nii mõnigi üliõpilane on just selliste, mikroskoobis nähtavate vaadete pärast oma uurimisalaks valinud fütoplanktoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles