EKI peakeelekorraldaja Peeter Päll: kohanimeregistril on eesmärk olla parem kui Google

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja Peeter Päll peatuses LKV, mille nime soovitasid keeleeksperdid ära muuta. Päll toonitab, et omavalitsuste asi on otsustada, kas soovitusi järgida.
Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja Peeter Päll peatuses LKV, mille nime soovitasid keeleeksperdid ära muuta. Päll toonitab, et omavalitsuste asi on otsustada, kas soovitusi järgida. Foto: Margus Ansu

Eesti kohanimeregister peab saama veel parem kui Google ja eesmärk on sellesse koguda kõik Eesti kohanimed. Üks osa sellest on ka üleriigiline peatusenimede korrastamine, mis sel nädalal jõudis meedia tähelepanu alla, selgitab Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja Peeter Päll.

Mis on teie kodubussipeatuse nimi ja kas see ka parandamist vajab?

Minu kodupeatus on Tallinna ülikool, seda just hiljaaegu muudeti, aasta või paar tagasi. Enne oli Kreutzwaldi, nüüd on Tallinna ülikool. Seda muudatust ei teinud nimekomisjon, mille liige ma Tallinnas ka olen, vaid kui ma ei eksi, siis Tallinna volikogu või linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles