Piltuudis: Tõrvandis oli taas põhjust komando silt seina kruvida

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruari alguses kolis Tõrvandi komando päästeameti otsusega Tartusse ning kohalikku tuletõrjedepoosse saabus vaikus. Vaikus ei kestnud aga kaua, sest peagi tegid komandos töötanud päästjad vallale ettepaneku jätkata vabatahtlikus vormis ning alates tänasest töötavad Tõrvandis taas pritsumehed.

Päästekomando eestvedaja Toomas Arumägi ütles, et vabatahtliku üksusena on nende reageerimisaeg viis minutit. Et aga valves on korraga kaks meest ning tehnika on samuti valmis, et hakka nad seda viit minutit tavaliselt ära ootama, vaid saavad minutiga masina liikuma.

Avamisele tulnud kohalikud elanikud kinnitasid, et päästjaid ei ole neil kohapeale vaja üksnes tulekahju kustutamiseks, vaid inimesed ei häbene abi küsida isegi siis, kui jalgrattal on kumm tühi. Enim hindavad kohalikud aga turvatunnet, mida päästeüksus neile annab.

Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev kinnitas Tartu Postimehele, et raha on vald tänavu päästekomando loomiseks kulutanud 80 000 eurot. Summa on peamiselt kulunud kolme komandoruumi remondile ja tehnika ostmisele. Summa on küll suhteliselt suur, kuid vald on meeste initsiatiiviga igal juhul rahul ja toetab neid igal võimalikul moel, lisas Aleksejev.

Esimene päästekomando tekkis Tõrvandisse 1992. aastal samuti 1. oktoobril ning esmalt vabatahtlikus vormis. Hiljem otsustas päästeamet muuta Tõrvandi komando riiklikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles