Tartu vallavolikogu liige: Soop ei ole sahkerdaja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu vallavanem Aivar Soop.
Pildil Tartu vallavanem Aivar Soop. Foto: Margus Ansu

Kahtlustuse kohaselt teostas Aivar Soobi juhitud Tartu vallavalitsus makseid sihtasutusele, mille nõukogu liige vallavanem ise on.

Soopi kahtlustatakse toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses ning valla vara omastamises. Esimese puhul tähendab «suures ulatuses» vähemalt 40 000 euro väärtusega tehingus osalemist või otsuse tegemises osalemist.

«See puudutab vallavalitsuse poolt maksete teostamist sihtasutusele, mille nõukogu liige vallavanem ise on,» selgitas intervjuus Kuku raadiole keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler. «Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt puudutab tomingupiirangu rikkumise episood sihtasutust Emajõe Jõeriik.

Teine etteheidetav kuritegu puudutab aga vallavara omastamist, ent selle sisu Ombler täpsemalt kommenteerida ei saanud. Küll aga kinnitas Ombler, et kahtlustuses esitatud juhtumid puudutavaid viimaseid aastaid.

Kas kahtluse all on vaid vallavanem või veel mõni vallaametnik, ei saanud korruptsioonikuritegude büroo juht samuti kommenteerida.

Tartu vallavolikogu liige Janek Elken oli uudist kuuldes üllatunud. «Mina ei usu härra Soobist selliseid asju, mis ajakirjandusest on läbi jooksnud. Pigem on ta selline mees, kes otsib lahendusi,» sõnas Elken raadiointervjuus. «Sellist asja, et Soop nüüd midagi enda tasku ajab või sahkerdab, kindlasti ei ole.» Samas aga nentis ta, et ega volikogu liikmed kõiki asju teagi.

Eile otsisid korruptsioonikuritegude büroo töötajad läbi Tartu vallavalitsuse maja ning Soop kuulati üle. Kriminaalasja eeluurimist teeb keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles