Keskkriminaalpolitsei otsis läbi Tartu vallavalitsuse hoone

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vallavalitsuse maja Kõrvekülas.
Tartu vallavalitsuse maja Kõrvekülas. Foto: Ove Maidla

Täna külastasid Tartu vallamaja keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegudega tegeleva büroo töötajad ja otsisid kabinetid läbi. Kinnitamata andmetel võtsid politseinikud kaasa ka ühe arvuti.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Uku Tampere kinnitas, et läbiotsimine täna tõesti aset leidis. Kuna käimas on kriminaalmenetlus ja vastavad toimingud, ei saa politsei praegu rohkem infot edastada.

Küll aga lisas Tampere, et kahtlustus on esitatud Tartu vallavanemale Aivar Soobile (IRL) toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses ning valla vara omastamises.

Tampere lisas, et keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud kuulasid üle ka Tartu vallavanema Aivar Soobi. Kriminaalasja eeluurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Tartu Postimehele on väidetud, et politseinikud on juba jõudnud uurida ka vallaga seotud asutusi.

Aivar Soopi Tartu Postimehel selgituste saamiseks täna õhtupoolikul telefonitsi kätte saada ei õnnestunud.

Soop on juba mitmendat ametiaega Tartu valla juht ning praegu ka Tartumaa omavalitsuste liidu esimees. IRLi kuuluv Soop läks 2013. aasta kohalikel valimistele valimisliidu Kohalik Elu ridades ja sai 392 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles