Päevatoimetaja:
Richard Särk

Poola rahvamuusikud annavad Tartus kontserte

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy
Mänguasjamuuseum tähistab oma 16. sünnipäeva, avades uue maja- TEATRI KODU.
Mänguasjamuuseum tähistab oma 16. sünnipäeva, avades uue maja- TEATRI KODU. Foto: kultuuraken.tartu.ee

Sel nädalavahetusel esinevad Tartus Teatri kodus Poola rahvamuusikud Kaja Prusinowska, Janusz Prusinowski ning Piotr Piszczatowski. Lisaks kahele kontserdile toimuvad 29. - 31. oktoobrini Lutsu 2 majas Poola muusika ja kunsti õpitoad.



Mänguasjamuuseumi teatel tutvustavad poola kunstnikud oma muusikat ja õpetavad kindlasti mõne toreda tantsu ja mängu.

30. oktoobri õhtul kell 18 ja 31. oktoobri pärastlõunal kell 15 on Teatri kodu saalis kontserdid «Lohe-ema unelaulud», kus esitatakse unelaule ja laulumänge.

Kaja Prusinowska, Janusz Prusinowski ning Piotr Piszczatowski on andekad ja oma kodumaal väga hinnatud rahvamuusikud, kes korraldavad nii lastele kui täiskasvanutele kontserte ja teatrietendusi, mis on inspireeritud pärimusmuusikast. Nad korraldavad ka lastelaagreid ja õpitubasid, et arendada lastes muusikalist tundlikkust ja julgustada neid traditsioonilisest muusikast häid mõtteid otsima.

Kaja, Janusz ja Piotr usuvad, et muusika on kingitus meile kõigile ja seda tuleks jagada lauldes vanu laule, tantsides traditsioonilisi tantse, mängides vanu mänge ja andes etendusi.

Esitusele tulevat muusikat saab eelkuulata ka internetist aadressidel www.myspace.com/sluchajuchem ja www.youtube.com/user/sluchajuchem.

Tagasi üles