Kõrvitsad annavad tööd veel mitu nädalat

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felix soovib sel sügisel Eesti talunikelt kokku osta 1000 tonni kõrvitsat.
Põltsamaa Felix soovib sel sügisel Eesti talunikelt kokku osta 1000 tonni kõrvitsat. Foto: AS Põltsamaa Felix

Külma ja kuiva suve tõttu kõrvitsad tänavu väga kaalukaks ei kasvanud, kuid tootjate kinnitusel Eestis kohalikust kõrvitsast valmistatud hoidistest puudu ei tule.

Põltsamaa Felix ostab sel sügisel Eesti üheksalt talunikult kokku 1000 tonni kõrvitsaid, nende hoidistamine algas septembri keskel ja peaks käima 23. oktoobrini.

«Suvi oli kehv, kõrvits ei saanud head hoogu sisse ja jäi väikseks, aga kõrvitsa kvaliteet on hea,» iseloomustas saaki Põltsamaa Felix ASi turundusdirektor Marek Viilol.

Kui eelnevatel aastatel on kokkuostetud kõrvitsate väikseim läbimõõt olnud 35 sentimeetrit, siis tänavu võtab Põltsamaa Felix vastu ka 25-sentimeetrise läbimõõduga vajalikku toorainet.

«Tahame kavandatud tuhat tonni kätte saada, kuid tuleb olla valmis sellekski, et nii palju siiski ei tule,» märkis Marek Viilol. 

Tartus tegutsev Salvest AS ostis viielt kodumaiselt kasvatajalt ligi 60 tonni kõrvitsat, reedel lõpetati kõrvitsahoidiste tegemine.

«Sarnaselt kurgiga mõjutas ilm sel aastal ka kõrvitsasaagi valmimist,» ütles Salvesti turundus- ja tootearendusjuht Aulike Miljand. «Siiski saame vajamineva koguse kenasti kätte, et Eesti turu jaoks piisav tootmine tagada.»

Salvest valmistab kodumaistest kõrvitsatest klassikalises marinaadis salatit, mis sellest hooajast on uue kujundusega pakendis.

Põltsamaa Felixi kõrvitsahoidistest enamik läheb kaubaks Soomes ja Rootsis. Aga et ka Eestis on kõrvitsasalat üha menukam, suurendas ettevõtte tänavu selle tootmist kodumaale.

Eesti kõrvitsasõpradele valmistatud hoidised on Põltsamaa Felixil valmis, nüüd pannakse purki piiri taha minevat kõrvitsat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles