Tartu Ülikool hakkab koos EMTAga õpetama pärimusmuusikat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kannel
Kannel Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna kinnitas Tartu Ülikooli nõukogu uue magistiõppekava, mis viiakse ellu koostöös Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga (EMTA). Ühisõppekava «Pärimusmuusika» on ülikooli kinnitusel esimene pääsuke kahe kõrgkooli ulatuslikumas koostöös, millele loodetakse saada ka riiklik koolitustellimus.


Oktoobrikuus allkirjastasid TÜ õppeprorektor Birute Klaas ning EMTA õppe- ja teadusprorektor Margus Pärtlas ka heade kavatsuste protokolli, mille kohaselt kaks ülikooli alustavad läbirääkimisi muusikapedagoogika (koolimuusika) ühisõppekava väljaarendamisel, vahendas ülikooli pressiesindaja.

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul on koostöö eesmärk eelkõige mõlema kõrgkooli muusika ja teatri valdkondade kompetentsi ühendamine, et pakkuda tudengitele parimat õpet. «Teine oluline punkt on aga võimalus valdkonna arengut planeerida, et ennetavalt ära hoida erialast dubleerimist,» lisas Barkalaja.

Ka EMTA õppe- ja teadusprorektor Margus Pärtlas usub, et kahel ülikoolil on mitmeid ühishuvisid. «Tihedam koostöö aitab ressursse mõistlikumalt kasutada ning ühtlustada vastuvõtutingimusi ja muid akadeemilisi standardeid, samuti ei saa alahinnata sünergiat, mis tekib kahe ülikooli üliõpilaste tihedamal lävimisel,» märkis Pärtlas.

TÜ ja EMTA magistriõppekava «Pärimusmuusika» koordineerijaks jääb Tartu Ülikool ning seda hakkab haldama kahe ülikooli ühine programminõukogu. Ka plaanivad ülikoolid välja töötada muusikapedagoogika (koolimuusika) ühisõppekava vähemalt magistriastmes ning seda hakkab koordineerima EMTA, esindades ühisõppekava pooli muuhulgas ka riikliku koolitustellimuse protsessis.

Vastuvõtt «Pärimusmuusika» magistriõppekavale algab 2011. aastal. Vastuvõtt kavandatavale muusikapedagoogika ühisõppekavale peaks algama 2012/2013. õppeaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles