Näitleja mängib oma 60. sünnipäeval 60. sünnipäeva tähistamise lugu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmine Uku Uusbergi lavastus Vanemuises "Paplid tuules" tuli vaatajate ette veebruaris 2013 samuti Aivar Tommingase osalusel.
Eelmine Uku Uusbergi lavastus Vanemuises "Paplid tuules" tuli vaatajate ette veebruaris 2013 samuti Aivar Tommingase osalusel. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval on Vanemuise väikeses majas Uku Uusbergi autorilavastuse «Üritus» esietendus. Näidendi on ta kirjutanud spetsiaalselt Vanemuise näitlejatele, eelkõige Aivar Tommingasele, kes tähistab esietenduse päeval oma 60. sünnipäeva. Tommingas on kandvat rolli mänginud juba kolmes eelmises Uusbergi Vanemuise-lavastuses.

Vanemuise pressiesindaja teatel on Uusberg «Ürituse» žanriliselt määratlenud inimlikuks tragöödiaks, mis tema sõnul on lugu armastusest.

Näidendi tegevustik viib vaatajad ühe teatri argipäeva. Selle näitejaid ja töötajaid kehastavad Aivar Tommingas, Külliki Saldre, Ott Sepp, Jüri Lumiste, Margus Jaanovits, Jaanika Arum, Linda Kolde, Markus Dvinjaninov, Maria Soomets ja Uku Uusberg.

«Endine näitleja Leofred Luuk on andnud oma nõusoleku 60. juubelisünnipäeva tähistamiseks Vanas Teatris. Milleks? Viimati viibis ta seal 11 aastat tagasi. Milleks? Ja seal on veel inimesi. Milleks?» andis Uusberg teada märksõnu lavastuse sisu kohta.

Esmaspäeval esietenduv «Üritus» on Uusbergi neljas lavastus Vanemuises. 2009. aastal valmis lugu lastele «Kuidas kuningas kuu peale kippus». 2012. aastal tõi ta Sadamateatris publiku ette autorilavastuse «Karjäär», mis lisaks publikumenule pälvis Balti teatrifestivalil žüriilt kaks preemiat. 2013. aastal lavastas ta Vanemuise väikeses majas Gérald Sibleyras’ draama «Paplid tuules».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles