Politseimaja juurde on kavas rajada ärikvartal

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Peeter Pere võidutöö, mis kandis nime «Triibuline vöödiline», näeb Riia tänava äärde ette ärihoone, mis oma väljaulatuvate korrustega jäljendab mõneti praegust politseimaja.
Arhitekt Peeter Pere võidutöö, mis kandis nime «Triibuline vöödiline», näeb Riia tänava äärde ette ärihoone, mis oma väljaulatuvate korrustega jäljendab mõneti praegust politseimaja. Foto: eskiis

Endise Tartu KEKi territooriumile ehk praeguse politseimaja juurde plaanitakse kuni kaheksa hoonega ärikvartalit. AS Tartu KEKi korraldatud arhitektuurivõistluse võitis Peeter Pere Arhitektid OÜ.

Tartu KEKi esindaja Kristo Seli sõnul oli suvel korraldatud konkursile kutsutud kolm arhitektuuribürood, kuid osaleda võisid teisedki.

Lisaks Peeter Pere arhitektuuribüroole olid kutsutute hulgas veel OÜ Tahukas ning Projekt O2 OÜ. «Võib-olla luges suvine aeg, aga rohkem ei tulnud,» sõnas Seli ja oli tulemustega rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles