Mart Laidmets: aitame pagulaslapsi nagu kõiki teisi Eesti õpilasi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets ei näe, et haridussüsteemis pagulaste koolitamisel suuri probleeme tekiks. Pigem on küsimus selles, kas kohalikud võtavad nad omaks, et pagulaslapsed ei jääks isolatsiooni ja neil säiliks õpihuvi.
Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets ei näe, et haridussüsteemis pagulaste koolitamisel suuri probleeme tekiks. Pigem on küsimus selles, kas kohalikud võtavad nad omaks, et pagulaslapsed ei jääks isolatsiooni ja neil säiliks õpihuvi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Raatuse kool võttis sel sügisel vastu esimesed pagulastest õpilased. Päevapealt pidi kool hakkama nuputama, kuidas asuda neid õpetama, põrkudes kitsaskohtadega, mida pole seni riiklikul tasandil põhjalikult läbi mõeldud. Tartu Postimees uuris haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Mart Laidmetsa käest, millised on lahendused.

Milline on tavaliselt pagulaslaste hariduslik taust, kui kaua on nad sõja tõttu haridusest eemal olnud ja millist õpet pagulaslaagrites saanud?

Elu on näidanud, et nad on tõesti väga õpihimulised. Loomulikult on õppekavad riigiti erinevad, aga kõige olulisem on, et laps saab eesti keele selgeks, temaga tehakse arenguvestlus ja siis saab individuaalse õppekava koostada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles