Linn tähistab autovaba päeva üritusega Küüni tänava pargis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 27. septembril oodatakse tartlasi kesklinna autovaba päeva tähistama. Küüni tänava pargis avatud liikluslinnak ning Emajõel liikleb jõetramm.

Trafficprof MTÜ rajab kesklinna parki liikluslinnaku, kus saab sõita ratta ja velokardiga, teatas linnavalitsus. Proovida saab jalgrattavigursõitu ja osaleda Tähe noorteklubi korraldataval jalgrattaorienteerumisvõistlusel Veloralli.

Tutvust saab teha mitmete uudsete liiklemisvahenditega. Nii toob Tartu seikluspark kohale tasakaaluliikuri (Segway), Anne noortekeskus aga skyrunner'i ja näha saab ka elektrijalgratast.

Kesklinnas on maanteeamet väljas oma telgiga, kus lapsed saavad meisterdada ja joonistada ning lahendada liiklusteste ja ristsõnu.

Tartu eksperimentaalne jalgrattatehas pakub linnarahvale aparaaditehase hoovil jalgrataste kontrolli- ja kummiparandusteenust. Bussisõitjaile ja jalgratturitele jagatakse autovaba päeva puhul üllatuskinke.

OÜ Seto Line paneb pühapäeval Emajõel käima jõetrammi, mis alustab igal täistunnil sõitu Atlantise juurest Karlova sadamasse. Jõetramm liigub edasi-tagasi kell 11-16. Peatus on ka Sadamateatri juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles