Eestlased võitsid Lätis linnuvaatlusvõistluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnuparv. Pildil vareslased. Illustreeriv foto.
Linnuparv. Pildil vareslased. Illustreeriv foto. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Neljandat korda peetud rahvusvaheline linnuvaatlusvõistlus «Latvia’s State Forests Bird Rally 2015» tõi võidurõõmu eestlaste võistkonnale. Tartlastest koosnevale võistkonnale «Estbirding» oli see juba kolmandaks võiduks sellel mõõduvõtul.

Võistkonda kuulusid Uku Paal, Peeter Raudsepp, Margus Ots, Mihkel Metslaid ja Raul Vilk. Üheskoos õnnestus neil 19. - 20. septembrini Ida-Lätis asuvatel aladel tuvastada 132 linnuliiki. Eestlastele järgnes lätlaste võistkond «Himantopus himantopus» 116 liigiga, seega vahe esimese ja teise koha vahel oli märgatav.

Korraldajamaa Läti pani võistlusele välja kolm võistkonda, Leedu kaks ja eestlased osalesid ühe võistkonnaga. Kokku tuvastati võistluse ajal 165 erinevat liiki sulelisi.

Võistkonna «Estbirding» liige Margus Ots märkis, et eestlastel oli palju õnne. Ühtegi väga haruldast linnuliiki eestlased ei kohanud, kuid enamus selle piirkonna levinumaid liike õnnestus ilusti üles leida.

Konkurentidel hakkas põnevamatest liikidest silma aga ka näiteks selliseid haruldusi nagu karbuskajakas, stepi-loorkull ning punanokk-vart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles