Ülikooli tänava liiklusolud muutuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülikooli tänavas on lisaks jahutustoru ehitusele algamas ka vee- ja sadeveetorustiku ehitus, mis sügise jooksul toob liikluses kaasa mitmeid ajutisi ümberkorraldusi ja linnavalitsus soovitab sel tänaval liiklemisest hoiduda.

Tartu liikluskorralduse peaspetsialist Toomas Henno ütles, et täpsed ümberkorralduste kuupäevad selguvad töö käigus. Kahe päeva jooksul on plaanis jõuda selleni, et saab avada sissesõidu Riia tänavast Ülikooli tänavasse. Henno sõnul on küsimus, kas kitsastes oludes saab jätkata kahesuunalise liiklusega, kuid see tundub võimalik.

Jahutustorustiku ehitaja peab arvestama ka sellega, et tuleval nädalavahetusel on linnamaraton ja vaja laiemat tänavaruumi,

Neljapäeval algab vee- ja sadeveetorustiku ehitus Vallikraavi tupikust Ülikooli tänava suunas, edasi pöörab toru Ülikooli tänaval raekoja poole. Kuni töömaa ulatub Poe tänava otsani, jääb liiklus avatuks Raekoja suunas.

Kui ehitusjärg jõuab sealt edasi, kus on ehitatava hotelli juures ka kõige kitsam koht, tuleb liiklus sulgeda mõlemas suunas ja Raekoja taha hakkab ajutiselt pääsema Ülikooli tänavat pidi ülikooli peahoone poolt.

Henno ütles, et kuupäevi on praegu keeruline nimetada, sest veetorustiku ehitus käib kolme meetri sügavusel kohtades, kus arheoloogilisi uuringuid ei ole varem tehtud ja pole välistatud, et kohati tuleb kaevata mitte ekskavaatori vaid kühvliga. Kui peaks ilmnema põhjalike uuringute vajadus, toob see kaasa viivitusi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles