Treffneri vilistlane sai noorteadlaste konkursil kolmanda preemia

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Kisand.
Katariina Kisand. Foto: Erakogu

Kevadel Hugo Treffneri gümnaasiumi lõpetanud Katariina Kisand võitis Euroopa noorte teadlaste konkursil Milanos kolmanda preemia.

Kisandi töö kannab pealkirja «Mitootilise proteiinkinaasiga Aurora A kovalentselt seonduvate fluorestsentssondide süntees ja biokeemiline iseloomustamine». Euroopa teadusuuringute ühiskeskus (JRC) andis töö eest Kisandile preemia, milleks on auhinnareis JRC teaduskeskusesse ISPRAsse, teatas Eesti Teadusagentuur.

Kokku esitleti Milanos 104 uurimisprojekti 38 erinevast riigist. Lisaks Katariinale esindasid Eestit Tallinna inglise kolledži vilistlane Georg Kuusik, Tallinna reaalkooli vilistlane Karl Kiur ja Rapla ühisgümnaasiumi vilistlane Ago Ambur.

Noored valiti Milanosse Eestit esindama õpilaste teadustööde riikliku konkursi tulemuste põhjal. Konkurssi korraldab ja õpilasi valmistab rahvusvahelistel konkurssidel osalemiseks ette Eesti Teadusagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles