Lõuna-Eesti pommigrupil oli tihe päev

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinipilduja miinid Valgamaal Jaanikese külas.
Miinipilduja miinid Valgamaal Jaanikese külas. Foto: Lõuna päästekeskus

Häirekeskusele teatati eile viiel korral lõhkekeha leidmisest Lõuna-Eestis.

Eile hommikul teatati lõhkekeha leiust Värska alevikus, kus maja pööningult leiti 83,4 mm briti mürsk. Demineerijad võtsid mürsu hävitamiseks oma valdusesse, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Enne lõunat märkasid ehitajad Valgamaal Jaanikese küla lasketiiru territooriumil vihmavee poolt välja uhutud miinipilduja miine. Ala kontrollimisel leidsid demineerijad viisteist 82 mm miinipilduja miini. Demineerijad võtsid leitud kaasa ning hävitasid need hävituskohas.

Lõuna ajal teatasid metsamehed, et Haanja vallast Palujüri külast on metsatööde käigus leitud lõhkekehad. Ala kontrollimisel leidsid demineerijad kaks 105 mm mürsku ning tühja 120 mm miinipilduja miini.

Peale lõunat teatati lõhkekeha leiust Lasva vallast Lasva külast, kuhu täitepinnasega oli toodud 120 mm mürsu tühi kest.

Õhtul teatasid häirekeskusele detektoristid, et on leidnud Võnnu vallast Hammaste külast lõhkekeha. Demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli 81 mm miinipilduja miiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles