Noorte teatritrupp eemaldas saladuskatte

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Kaljula hakkab eemaldama moodustiselt katet.
Silver Kaljula hakkab eemaldama moodustiselt katet. Foto: Raimu Hanson

Tartus Genialistide klubi sildi alla oli tekkinud nädalavahetusel salapärase musta riidega kaetud moodustis. Saladuskatte eemaldas sellelt pühapäeval kohe pärast lastelavastuse «Õhupallid» esietendust noorte näitlejate-lavastajate teatri Must Kast näitleja Silver Kaljula.

Silver Kaljula (24) on küll näitleja, kuid pärast esietendust kuulus tema tööülesannete hulka klubihoonest väljunud publiku juhatamine aiast mõni meeter eemale. Seejärel ronis ta saladusliku moodustise juurde. Kui ta oli katte eemaldanud, võisid kõik näha, et selle all on teatri Must Kast silt.

Seejärel kogunesid Musta Kasti liikmed ja esietenduse publik ühispildile. Fotografeerijate hulgas oli Kristo Veinberg, kes mängib lavastuses «Õhupallid» Semjonovit. Seejärel siirdus kogu seltskond botaanikaaeda, kaasas piknikukraam alates plaadikookidest ja lõpetades munakujulisse kristallmahutisse segatud morsiga.

Pikniku lõpu poole tegid näitlejad-lavastajad eesotsas Silver Kaljulaga teatavaks Musta Kasti alanud hooaja uuslavastused. Peaaegu kõik esietendused on Genialistide klubis, ainult lastelavastus "Padjatäis päikest" valmib Tartu Uue Teatri proovisaalis.

Järgmine esietendus on juba 29. septembril kell 18, vaatajate ette tuleb Jaanika Tammaru monolavastus «Tanknaine/Laevatüdruk». Päev varem ehk 28. septembril kell 18 esietendub sealsamas «Tanknaise» ingliskeelne variant «Woman Like A War Machine». «Kellel on sugulasi-tuttavaid välismaalt külla tulemas või tuttavaid siin õppivate välismaa tudengute hulgas, saatke nad vaatama,» ütles Silver Kaljula.

Ta ise saab samuti monolavastusega maha. Pealkiri on «Viis grammi sisemist rahu», esietendus on 18. oktoobril.

Ingmar Bergmani «Persona» tuleb vaatajate ette Kaija M Kalveti lavastusena. Esietendus on 8. novembril. India muinasjutud seab lastele detsembris pealkirja «Padjatäis päikest» all lavale Lennart Peep. Jaanuar jääb esietendustest ilma. Veebruari keskel lisandub Musta Kasti mängukavva «Neegritüdruk», lavastab samuti Peep.

Musta Kasti turundusjuht Marili Pärtel märkis täna, et «Neegritüdruk» on selle lavastuse tööpealkiri. «See ei ole meie selle hooaja viimane uuslavastus, uusi lavastusi tuleb kevadel veel,» lisas ta. «Laste- ja monolavastused on tellitavad, nendega plaanime minna ka lasteaedadesse ja koolidesse.»

Noorte lavajõudude teatri Must Kast sünnist kevadel 2014 Viljandi kultuuriakadeemias ja selle liitumisest Genialistide klubiga on valminud dokfilm (režissöör Rait Veskemaa), mida saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles